Na začetek Moja malenkost Potovanja, izleti Foto utrinki Izpod mojih rok Povezave Nastja & KajaŠkocjanske jame

Nadrejena stran

18.10.2008 - Izlet z Društvom prijateljev mladine Trzin, obisk Škocjanskih jam in sprehod po učni poti Škocjan

To je bil izlet, ki je v lepem sončnem dnevu bil ne samo prijeten in zabaven, pač pa tudi poučen za otroke in odrasle. Naj pohvalim našega vodiča Ladota, ki je izbral res super destinacijo in nam postregel tudi z nekaj zanimivimi informacijami. Za vse, ki smo se izleta udeležili (cca 50, če se ne motim) pa upam, da se bomo še kdaj oz. večkrat odločili za takšna prijetna druženja. Otroci so uživali, naši dve punci sta bili navdušeni predvsem nad vožnjo z vlakom (Lj.-Divača); pa seveda nad jamo in zanimivostmi ki smo jih srečali na učni poti. Več v slikah spodaj.

Učna pot Škocjan - klikni za PDF tukaj.

Vlak:
Misel "zakaj nismo vzeli kakšnih igric ali branja za na vlak" je kmalu bila odveč. S Kajo sva se preselili v sosednji vagon (k sestrici Nastji), kjer sta otrokom delala družbo tudi pasji in mačji potnik. Luštni stvarci, ki smo si jih (ob dovoljenju prijazne gospe) malce podajali iz naročja v naročje. Ko smo se vračali, smo starši pričakovali, da bodo otroci od utrujenosti popadali v spanec, pa temu še zdaleč bi bilo tako. Priča smo bili tekanju iz vagona v vagon, zapiranje v WC, pripovedovanje šal, grickanje hrane, ki je še ostala po nahrbtnikih..celo plezanje po sedežih  - aj, aj, aj.....le kje so bili sprevodniki ??

Po učni poti:
Zanimivo branje so zapisi na informativnih tablah (postajališčih učne poti). Marsikdo si ni uspel prebrati vsega, zato je nekaj fotografij tabel.

 

Zadnja sprememba: 27.04.2009 21:50