Na začetek Moja malenkost Potovanja, izleti Foto utrinki Izpod mojih rok Povezave Nastja & KajaCordoba

Nadrejena stran

Mestu Cordoba pravijo tudi "dear old lady". Mesto je obiskalo mnogo umetnikov in strokovnjakov, v obdobju romantike pa je sem zaneslo tudi filozofa Seneco. Cordoba se nahaja na vrhu "andaluzijskega triangela", to je na severu od mest Seville in Granada oziroma na polovici poti med Madridom in Gibraltarjem. 

V Cordobi smo si ogledali muzej "Museo Taurino y de Arte Cordobes" in palačo "Alcazar de los Reyes Cristianos" (v preteklosti zatočišče kristjanov in njihovih kraljev) . V omenjenem muzeju so razstavljene slike slavnih španskih bikoborcev in glave bikov, ki so nekatere teh slavnih mož v sami bikoborbi do smrti pokončali. Običaj španskih bikoborb je namreč, da vsakega bika le enkrat pošljejo v areno, nato pa ga tako ali drugače ubijejo. 

Vredna svojega ogleda pa je vsekakor palača Alcazar de los Reyes. Zaradi svoje strateške lokacije ob reki Guadalquivir je bil Alcazar v starem času kraj razvite trgovine in močnih povezav z drugimi komercialnimi in poslovnimi mesti.

Alcazar, kot rezidenčno mesto, je iz časov od leta 1328. Njena arhitektura je odličen primer gotike ("Fernandino Gothic"). Levji stolp (Tower of Lions) je pričujoč dokaz te dobe. V okolici palače se te dni nahajajo skrbno urejeni vrtovi, v samih notranjih prostorih pa se odvijajo razne kulturne prireditve, bistvenega pomena za samo mesto. Skratka, Alcazar del los Reyes Cristianos se lahko smatra kot perfekten primer čarobne kulturne unije, ki jo predstavlja mesto Cordoba. 

Nazaj na opis Portugalska (EXPO 98')
 

 

Zadnja sprememba: 27.04.2009 21:51