Pariz (silvestrovanje 2000)

Zadnje dneve v letu 1999 sva z Markotom preživela v Parizu, kjer sva z večmiljonsko množico proslavila odhod starega in prihod novega tisočletja. 

Zadnje dneve pred novim letom je bil v Parizu hudo neurje in močni nalivi, ki so na nekaterih področjih severne Francije pustili za sabo kar precejšno razdejanje. Tudi v samem glavnem mestu je bilo opaziti izruvana drevesa in celo hiše s poškodovanimi strehami. To in pa dejstvo, da je bilo pač praznično vzdušje, je bil razlog, da si nismo mogli ogledati nekaterih znamenitosti mesta niti iti z ladjo po reki Seni, ki  je močno narasla zaradi močnega deževja. Tudi Eifflov stolp je bil zaprt, ker so ga ravno preurejali za svečan trenutek. 

Ob polnoči se je stolp res razkošno osvetlil in zažarel v vsem svojem sijaju, podnevi pa ni izgledal prav nič posebnega. Presenetila me je ogromna množica v parku pred Eifflovim stolpom, na območju pred Slavolokom zmage kot tudi na še tako mali ulici. Bilo je zabavno, vse skupaj pa je minilo kot bi trenil. Za ogled mesta Pariz pa si bo treba vzeti še enkrat čas, enkrat pomladi ali poleti..