Balkan 2013 / 04.08.2013: Iskanje dobro skritih "Vivara Waterfalls"

Po zajtrku Markotov predlog, da se odpeljemo na ogled slapov Vivaro (cca 1h stran), za katere pa smo tekom poti ugotovili, da so dobro skriti. Zaradi skromnih smerokazov, smo imeli kar nekaj vožnje po razrukanih gozdnih poteh. Prva gozdna cesta, za katero smo mislili da vodi do cilja, je bila zares slaba. Na enem mestu je skozi cesto šel celo manjši potoček, ki je nakazoval na to, da lahko lepo obtičimo v njem, če bi zarili z avtom vanj, ali pa tudi ne. Zaradi tega smo avto sprva pustili in šli peš naprej, ker pa hoje po cesti kar ni bilo konca v neznosni vročini, se je Marko odločil, da gre po avto in poskusi zapeljati čez potoček. Punci smo čakali 15 min in ob hrupu motorja smo ga bile zelo vesele, ...skoraj tako kot želvice, ki so jo punce pri taistem potočku že prej našle ob robu ceste.

Sledila je vožnja še po drugi cesti (nov odcep) in v 3. poskusu smo vendarle odkrili ”The Waterfalls of Vivara", blizu Olympiade.  V bistvu gre za 2 slapova, ki ležita nekaj minut hoje narazen. Z avtom se lahko pripelješ navzdol po gozdni poti čisto do informativne table, potem pa greš desno peš do prvega slapa in nazaj do table,  nato pa še levo do drugega slapa, ki je malce manjši. Dostop do vode, v katero se zliva slap, je malce otežen in je tukaj nekaj plezanja med skalami, vendar ni krize.

Nazaj grede je prav dobrodošel studenec, kjer si lahko napolniš prazne plastenke, ob cesti proti obali pa tudi zanimiv razgled na "rudnik zlata" in sporočilo peticije nasprotnikov: "Save Aristotels homeland from goldmining !!!

Ob 15:15 prispemo v Olympia - kosilo in kopanje na tamkajšni plaži.

img: 
Studenec ob poti proti slapovom
Če nismo takoj našli slapov, pa so zato punce našle želvo
Kaja: "Te bom dala bolj na varno ....stran od ceste"
Rudnik zlata, ki ima menda kar nekaj nasprotnikov
The Waterfalls of Vivara
The Waterfalls of Vivara - slap 1
Spust do prvega slapa ....
The Waterfalls of Vivara - slap 1
The Waterfalls of Vivara - slap 2 (močan in hladen :-)
The Waterfalls of Vivara - slap 1
The Waterfalls of Vivara -  Nastja zna opaziti tudi najmanjše stvari
The Waterfalls of Vivara - hoja med slapovoma je kar pestra
Še ena želvica, tokrat na poti do slapa 2
Olympia - plaža
Olympia - plaža
Olympia - plaža (nekaj ježkov tokrat v vodi, njihovi ostanki pa na kopnem - Nastjin in Kajin nabor)
Dejmo delat traparije ..... Nastja in Kaja
Dejmo delat traparije ..... Nastja in Kaja