Trampolin - čudežno igralo


Na sliki Kaja (pri žogi) in prijateljica Tara (rožica).

Nakup TRAMPOLINA (maja 2009) se je izkazal za eno izmed najboljših investicij, ki smo jih dosedaj namenili za nakup otroških igrač in igral, pa je bilo slednjih dosedaj res bolj malo (ob Božičku in rojstnih dnevih). Nastja in Kaja že od malih nog kažeta neizmerno veselje, predvsem pa neverjetno energijo in vztrajnost po skakanju. Nastja še toliko bolj v letu 2008, ko je začela obiskovati gimnastiko, Kaja je pa itak "zaveznica" starejši sestrici in ji je povečini všeč vse, kar počne Nastja.

Trampolin toplo priporočamo tudi drugim. Strošek (200 EUR) morda na prvi pogled deluje veliko, če pa pomislimo na obisk ZOO-ja, kjer računajo 2 EUR za nekaj minut skakanja, pa lahko po hitrem preračunu ugotovimo, da se nam "investicija povrne" kaj kmalu. Itak se pri nas skače vsak dan v tem pred-poletnem času, obisk drugih otrok pa tudi ni zanemarljiv.

Sestaviti trampolin sicer ni tak mačji kašelj. Predvsem je prva težava sestaviti obro. Zadnja palica je tisti pravi izziv, s katerim se sklene krožno ogrodja trampolina. Potem so tu še navpične palice in da ne govorim kako je z napenjanjem platna. Moška moč (2 oseb) je nujna. Varovalo in vse sponke pod platnom pa delujejo zares varne. Otrokom je treba le večkrat pojasniti, da praviloma skačeta le dva hkrati, najbolje pa samo eden.