Na začetek Moja malenkost Potovanja, izleti Foto utrinki Izpod mojih rok Povezave Nastja & KajaNa poti do Legolanda (2007)

Nadrejena stran


Salzburg, Ruhpolding in Legoland, 25.08. - 28.08.2007


Rudnik soli & Keltska vas v kraju Berchtesgaden blizu Salzburga

Rudnik soli - več kot 200 m globoko

Čudovit pogled na bližnje skalnato hribovje

Otroško igrišče v Keltski vasi...

..s prav posebnimi igrali, zanimivih oblik in modelov

Ena od hiš (kapel) v keltski vasi

Notranjost ene od keltskih hiš, ki ponazarja način življenja v času takratnih prebivalcev

Takole napeta živalska koža je pritegnila pozornost in priložnost za fotografski posnetek

Na vrh strani

Ogled mesta Salzburg

Salzburg - mesto z 146.000 prebivalci je znano predvsem po glasbeni dediščini, ki jo je zapustil Wolfgang Amadeus Mozart, rojen v tem mestu. Za ljubitelje kulture in zgodovine je Salzburg vsekakor mesto obveznega postanka. Menda se na leto tu odvije kar 4000 kulturnih prireditev. Tu je tudi bogat kongresni turizem, da ne omenjam čudovitih palač in zanimive baročne arhitekture ostalih objektov (vodnjaki, stolnica, cerkev, grad). Čudovita je lokacija ob jezeru, kjer stoji dvorec Leopoldskron, kjer so snemali znani hollywoodski film Moje pesmi, moje sanje

Čakajoč na turistični mini-bus, s katerim smo se popeljale po mestu Salzburg

Salzburg Panorama Tours - pregled programov turističnih prevozov & ogledov po mestu

V ozadju palača Leopoldskron, lokacija snemanja znanega filma Sound Of Music (Moje pesmi, moje sanje)

Salzburški grad

Reka Salzach, ki teče skozi mesto

Salzburg - Mozartovo mesto

V muzeju "Miracle's Way Museum",...

..kjer nas je še posebej fasciniral sprehod po mostičku z vrtljivo "steno 360 stopinj"

Na vrh strani

Ruhpolding, tematski zabaviščni park

Zabaviščni park Ruhpolding toplo priporočam vsem družinam z otroci. Park je zares prečudovit. Urejen globoko v gozdu deluje, kot da bi vstopil v pravljično deželo pridnih palčkov, majhnih gradičev, otroškega avtomobilskega parka, dreves s človeško podobo obraza, vrtiljakov in adrenalinskih spustov po toboganu, medvedkov ki se gugajo na hlodih drevesa, dinozavrov, ki odpirajo usta, zanimivih igral za otroke. Vsekakor na vsakem koraku obiskovalcu jemlje dih in sapo.

Nastja in Nina se kar nista mogli natekati dovolj in sta se na že videne in obiskane točke parka vračali ponovno. Park (in verjamem da še mnogo drugih po Nemčiji) je lahko zares za zgled ostalim parkom, da ne govorim o domači rodni Sloveniji, ki žal ne premoremo kaj takega.

Več v slikah levo.

 

Na vrh strani

LEGOLAND Nemčija (cilj  4-dnevnega izleta)

Legoland, naš glavni cilj. Center zabave, adrenalina in tudi postankov za bistrenje otroškega uma. Na voljo je avtomobilski park, kjer otroci 7-13 let lahko opravijo "izpit" za avto, posebna dvorana za računalniško modeliranje seveda na temo lego kock (mislim da se kliče "Lego Akademija" in ostalo.

Park je seveda dodelan v vse podrobnosti. Mene (in verjetno tudi večino ostalih obiskovalcev) je vsekakor očarala "dežela v malem"; t.i. Miniland, kot sva si jo z Nastjo podobno ogledali v Volčjem potoku. Seveda je bil tu ogromnejši in kar je najbolj zanimivo, vse sestavljeno iz lego kock. Obiskovalcem  so tako na ogled Benetke, Berlin, letališče Hamburg, Frankfurt, Nizozemska, letališče Munchen z airbusom A380, Švica in Allianz Arena.

Drugo, kar ti vzame sapo pa so seveda raznovrstni liki in figure, ki so sestavljene iz lego kock različnih dimenzij (tudi do višine strehe običajne hiše). 
Glej slike spodaj:

 

Za vse ki nameravajo obiskati nemški Legoland:
- vzemite si 2 dni ( v 1 dnevu skoraj da ni mogoče preiskusiti in obiskati vsega, kar se ti ponuja v parku)
- ne pozabite na rezervna oblačila, če se odpravljate v sončnem vremenu (določene zabave so zelo "mokre", no sicer pa imajo na prostem tudi posebni sušilnik za ljudi, ki so mokri do kože)
- shopping opravite pred odhodom iz parka (najem omarice za shranjevanje prtljage, ki jo ne potrebujete ves čas pri sebi, je zelo priročna rešitev)
- avto park (Legoland Driving School), kjer otroci 7-13 let lahko opravijo "izpit" (beri: potrditev da poznajo osnovne prometne znake in predpise na cesti) je samo za nemško ali angleško govoreče otroke (vstop ostalim ni dovoljen) in seveda 45min izpit je proti plačilu

Pred vhodom v park

Lego Fabrika - prikaz proizvodnje lego kock

Nastja in Nina ob preiskusu moči

Nastja - Iiijjjaaa konjiček !!!

Techno Tea Cupr

Jungle X-pedition ....zelo zanimivo....

..navzdol pa sploh :-)))

Za tiste, ki so si zaželeli biti mokri

Eno od domiselno oblikovanih igral

Bitka z vodnimi curkami (Captain Nick's Splash Battle)

....mlado in staro se je resno vživelo v bitko

Ogroženi so bili tudi tisti na kopnem

....tako da sva mamici morali biti pazljivi pred napadalci, kot sta bili Nina in Nastja . Šli sta sami na ladjo...

.....in to kar 2x

Bitka je uspela, bojevniki sicer mokri do kože, vendar veseli :-))

Okusni vaflji - mljask

Objem z eno od maskot

..in drugo maskoto

Mašina za sušenje ljudi, premočenih do kože (zadrega, ker smo to ugotovile šele potem, ko smo že vstavile kovanec za 2 EUR - ups :-))

Kids Power Tower

Skrbno urejena in živopisana igrala

Nastja pred eno od lego-stavb v "Miniland-u"

ta je pa sploh huda

Na vrh strani

Panoramski posnetki (iz vlakca)

 

Dodatne informacije o vsem zgoraj zapisanem

  • LEGOLAND - lokacija: Povzemam opis iz spletne strani: LEGOLAND® Deutschland is located directly at the Autobahn A8 (Stuttgart-Munich), exit number 67, Günzburg, Spletna stran Legoland (tudi v EN): http://www.legoland.de
     
  • RUHPOLDING zabaviščni park - naslov: Freizeitpark Ruhpolding, Vorderbrand 7, D-83224 Ruhpolding, Park Info Telephone: +49/8663/1413.Web: www.freizeitpark.by, E-Mail: ruhpolding@freizeitpark.by, Office Telephone: +49/8663/800622, Telefax: +49/8663/800623, http://www.maerchenpark.de/infomaxcms.php?rub={c95be174-c22b-e56c-7930-1fca6ac4cd94} . Povzemam opis iz spletne strani: From Munich / Salzburg take highway A8 direction Salzburg / Munich to the Traunstein/Siegsdorf exit. At the exit continue direction Ruhpolding (8 km). From the Ruhpolding city limits go right  and follow the signs to Freizeitpark.
     

  • Izbran hotel blizu Legolanda (> 20 km): Comfort Hotel Ulm / Blaustein , Ulmer Straße 4/1 , 89134 Ulm / Blaustein , +49 (0)7304 95 90 , +49 (0)7304 95 94 00, info@hotel-blautal.de, http://www.comfort-hotel-ulm.de/en_index.htm . Povzemam opis iz spletne strani: How to reach us: Approach via A8  - exit Ulm-West, B10 direction Ulm-Stadtmitte (center). At the roundabout exit B28, direction "Blaubeuren". About 5 km later you will reach Blaustein. Follow the road over the rails. On the right side, behind the "Esso" petrol station you will find the Comfort Hotel Ulm/Blaustein. If you will arrive via GPS, navigation system please enter "Blaustein" for city name and not "Ulm"!

 

Na vrh strani

 

Zadnja sprememba: 27.04.2009 21:51