Na začetek Moja malenkost Potovanja, izleti Foto utrinki Izpod mojih rok Povezave Nastja & Kajasv.Ivan - 2008

Nadrejena stran

Na Hrvaško obalo nas zanese res malokrat in tudi sicer ne načrtujemo pogosto naših poletnih počitnic pri "sosedih". Avgusta 2008 smo se tja vendarle odpravili za čez vikend, kjer je hčerka (8 let) počitnikovala s prijatelji.

sv. Ivan je neke vrste majhen "zaselek" (vsaj tako bi ga jaz poimenovala, saj nisem videla več kot 3 hiše), ki se nahaja nekaj km stran od Karlobaga -  ta pa leži nasproti otoka Paga, od katerega ga loči 2 km širok Velebitski kanal. Menda je obala ob Karlobagu precej nevarna za jadrnice oz. nasploh nevarno pristanišče, saj so tu zelo močne burje, ki premorejo orkansko moč, prisotni pa so takrat tudi visoki valovi.

Hiška, v kateri je bila nastanjena Nastja s prijatelji, leži kar dobro stran od glavne ceste proti Karlobagu tako, da lahko rečem da so bile to bolj "robinzonske" počitnice kot pa klasične počitnice v letoviščih, kjer so turisti čez dan "ležeče sardelce na plaži", zvečer pa zganjajo promenadne sprehode ob obali. Hčerka je bila navdušena. Mir, neokrnjena narava, sicer težko prevozna pot do lastne obale, kopalnica "na prostem" :-)), dobra domača hrana druščina znanih ljudi, predvsem pa voda, voda, voda.....so bile zadostna mera za malce drugačno, pa tudi zanimivo počitniško izkustvo. 
Meni bo ostal tale naš oddih v spominu predvsem po zabavnih imenih okoliških krajev, kot je na primer Lomivrat, Cesarica, Konjsko drugih pa se trenutno ne spomnim, vem samo da so me spravili v smeh.

 

Zadnja sprememba: 27.04.2009 21:50