Uvodna beseda

 

Uvodna beseda 

Že leta 1995 se mi je ob pogledu na kopico zaprašenih albumov porodila želja, da bi dopustniške in druge družinske slike uredila malce drugače - bolj zanimivo in pregledno, vse na enem mestu in po možnosti s ključnimi opisi.

Zadeve sem se lotila leta 1996, sicer z nekaj začetniškimi težavami, zato je stran vse do danes "preživela" cca štiri vizualne podobe, leta 2000 (rojstvo prvorojenke Nastje) pa je po zaslugi moža Markota dobila lastno domeno, lepšo podobo in večjo preglednost vsebin.

V začetku sem se bolj posvečala objavi vsebin, vezani na moje prvo materinstvo. Kasneje (2005), ko smo bili že štirje, pa se je začelo naše obdobje bolj aktivnega dopustovanja in zanimivih izletniških destinacij.

"Pečat", ki smo ga dobili ob obisku bodisi velikih mest bodisi majhnih vasic ali zaselkov, novih držav, obisku in ogledu kulturno - zgodovinskih znamenitosti, spoznavanju kulture in življenja ljudi..... je bil tolikšen, da so se izhodiščni podnapisi k fotografijam razširili v potopise.  Zakaj ? Da se preiskusim malce v pisanju. Da ne pozabim doživeto. Da imam uporabne informacije "pri sebi", ko se morda vrnemo na isto destinacijo. Predvsem pa verjetno zato, da so mi spomini  dostopni na enem mestu hitro in pregledno in da morda tudi drugim podam nekaj informacij, ki bi jim lahko prišle prav, ko se odločajo KAM, KDAJ in ZAKAJ.

 

 

Mojca P.