O meni

Sem poročena in mati dveh odraslih hčera. V njuni starosti sem sprostitev našla v plesu, vodenih vadbah aerobike in ročnih spretnostih (risanju, izdelavi nakita, modeliranju, ). Danes sem to nadomestila s potovanji, ljubiteljskim fotografiranjem, pisanjem popotniškega bloga www.nastja.com , ki je začel nastajati že pred 23 leti (1997) in vrtičkanju. Po izobrazbi sem univ. dipl. ekonomistka in delam v mednarodnem podjetju na področju marketinga. Pisanje bloga mi predstavlja tudi način, da pilim svoje pisne veščine, širim (upam da) zanimive in uporabne popotniške informacije in vsaj malo navdihujem tudi ostale, ki radi potujejo.

Z družino smo do sedaj obiskali 37 držav (mest še nisem uspela prešteti), od daljših poletnih potovanj pa smo največ prevozili 6.700 km v 21 dneh (ZDA 2015). Če bi se morala opredeliti kakšna popotnica sem, potem lahko rečem, da sem najprej strastna ljubiteljica narave. Rada planinarim, kolesarim - čas pa si vzamem tudi za kakšno smučanje. Uživam v fotografiranju, pri čemer si še kar nisem izpolnila želje, da se udeležim fotografskega tečaja. Ko smo se leta 2015 preselili v novo hišo, sem svoje veselje našla tudi v (urbanem) vrtičkanju in skrbi za urejen dom.

Ko razmišljam kateri življenjski moto je tisti pravi zame, bi lahko rekla: "Sanjaj, načrtuj, raziskuj in odkrivaj. Poišči pravo pot ali pa jo naredi."  To so besede, ki me navdihujejo in usmerjajo k zastavljenim ciljem, pa naj bo to na službenem ali osebnem nivoju. Všeč mi je tudi tale norveški pregovor: "Only those who wander, find new paths”. In brez dvoma smo jih v vseh teh letih od l.1997 odkrili veliko, za kar se zahvaljujem družini, predvsem pa možu, ki je v teh letih prevozil nešteto kilometrov, poskrbel za vso potrebno tehnično podporo na poti in vedno racionalno pristopil k izvedbi začrtanega potovanja oz. ciljnih točk postankov, za katere običajno jaz iščem informacije in pripravim nek prvi grobi načrt poti.

 

Popotniški blog: www.nastja.com 
Instragram: https://www.instagram.com/mojcapavlisic/
Facebook: https://www.facebook.com/mojca.pavlisic

img: 
Poroka, avgust 2003
Poroka, avgust 2003
Nastja - 2 leti??? ...morda malce več....
O meni
O meni
O meni
O meni
O meni
O meni
O meni
O meni
Foto: Artkontakt (Stane Jeršič)